fri frakt ° specialbeställningar ° Svensktillverkat

Vi på LIGA Design vill att du ska ha stor glädje av ditt nya smycke en lång tid fram över.

Därför vill vi ge dig några tips och råd för att det ska hålla samma glänsande skick så länge som möjligt. Att duscha och att sova med smyckena sliter hårt på livslängden och är inget vi rekommenderar, men en lång tid i byrålådan kan göra att de oxiderar och får en gultoning färg. Använd därför dina smycken ofta men varsamt och undvik att förvara dem i badrum då även badrumsmiljön gör att dina smycken oxiderar lättare.
Om ditt smycke har oxiderat använd gärna en mjuk silverputs-trasa och gnugga försiktigt för att få fram det skinande silvret igen. Silverpust-trasor finns i närmsta välsorterade smyckesbutik. För att komma åt på små ställen går en mjuk tandborste med varmt vatten och diskmedel alldeles utmärkt. Tänk även på att parfymer och hårspray är väldigt starkt för metaller men främst äkta pärlor. Ta därför på dig smycket efter att parfymen torkat.


Om ditt smycke har en eller flera stenar rekommenderar vi att en gång om året gå till en utbildad guldsmed för att se över fattningar och slitage. Var därför försiktig med tandborsten ifall någon sten sitter löst.

Vi önskar dig all lycka med ditt nya smycke från LIGA Design!

Signa upp på vårt nyhetsbrev
Missa inte det senaste från verkstaden, tips och trix eller speciella erbjudanden!
Nej tack!